تو را من چشم در راهم

بر داشتها و یادداشت ها - خاطرات - اشعار - دل نوشته ها و ...

تو را من چشم در راهم

بر داشتها و یادداشت ها - خاطرات - اشعار - دل نوشته ها و ...

تو را من چشم در راهم

نوشته ها سکوتی ماندگارند

طبقه بندی موضوعی

۳ مطلب در بهمن ۱۳۹۲ ثبت شده است

شنیده اید که می گویند : - « دنیا دیده بهتر از دنیا خورده است » – ارتباط انسانی ابزاری برای غلبه بر خواسته های غیر قابل دسترسی است ، و شاید به همین دلیل است که می توان هنر انسان بودن را در ایجاد ارتباط بهینه خلاصه نمود . هر کس بتواند با عالم غیب وشهود و به خصوص با محیط اطراف خود ( جماد – نبات – حیوان – انسان – و ... ) ارتباط موثّری برقرار کند قطعا در زندگی اجتماعی خود موفق تر خواهد بود و فردی که ضعف ارتباط دارد؛ تصور موفق بودنش محال است .

برای برقراری ارتباط و تعامل( فکری ، عاطفی ، کاری ، همسویی ) ، نیمه شب هفتم بهمن ماه که سر آغاز چار چار زمستان بود ، کوله پشتی شورایی خود را بر دوش بستیم و ساعت نه صبح به شهرداری منطقه ی نه تهران رسیدیم . چه استقبال گرم و پر مهری ! گویی سالها همسفر و همشهری و همراه بوده ایم ، آغوش به استقبال می گشایند و ما را به سوی دفتر شهردار راهنما می شوند .

پای صحبت شهردار و کارشناسان با تجربه شهرداری تهران می نشینیم. رنگ رخسار خبر از ضمیر روشن میزبانان می دهد . اولین کلام سلام است و با سلام سخن آغاز می شود . آنچه از خوانسار در کلام به تصویر کشیده می شود فرهنگ است وهنر و اجتهاد ، فقاهت است و زیبایی و دلربایی .

تصویر تصویر زیبایی است و موجب فخر و مباهات ؛ آنها می گویند و ما می شنویم و گاهی به حال و هوای مقایسه ی گذشته و حال  می رویم . نا امید نمی شویم وچشم به همت آینده سازان می دوزیم تا طرح و برنامه و همت آنان اهرم وصال به آرزوها گردد.

اندیشه ای به ذهن می رسد :  « آیا شهرداری در کلان شهرها راحت تر است یا در شهرهای کوچک ؟ ». هنوز پاسخ این سئوال را نگرفته ایم که از صحبت های میز بانان چنین استنباطی می کنیم که :

خوانسار  واژه ای نیست که خاطرخواهش فقط خوانساریان باشند بلکه خوانسار کانونی است که از مرکز خود به تعداد شعاعهای نامتناهی ، افراد بیشماری را دل بسته ی خود نموده است . این سرمایه ی ارزشمند یکباره و ارزان به دست نیامده است بلکه تدریج زمان وتلاش وجدّیت و پاکی قدما این اندوخته ی بی نظیر و با ارزش را انباشت نموده است .

این رشته ی محبت و مودت را  نباید با عصبیت های قومی ، محلّه ای از دامن این سرزمین اهورایی قطع نمود . چه بسیارند شمالی ها و جنوبی ها و شرقی ها و غربی ها و مرکزی ها که مهر خوانسار را در دل دارند و برخی حتی دورا دور ؛ آوازه ی فرهنگی اجتماعی این دیار نظر کرده و قدسی را شنیده و ندیده شیفته اش شده اند وبرخی دیگر دلگرم خاطرات چند ساعته و چند روزه و چند ماهه ی اقامت خود در این شهرستان هستند .

 وظیفه ی ما حرکت بود ، باشد که برکت الهی نصیب گردد.


تخصیص فضای مناسب و با ارزش برای حفظ  آثار و یادمانهای جانبازی و دلاور مردی ملّت قهرمان و سر بلند ایران در دفاع جانانه خود از مرزهای ارزشی و جغرافیایی ، استفاده از تکنولوژی  روز برای ثبت تجسمی تاریخ معاصر ، راه را برای تفاسیر بی اساس مفسّران خو رأی تاریخ می بندد و آیینة امروز را برای فردا از غبار شک و شبهه دور می سازد .

نگهداشت چون وچرایی دفاع مقدّس ارزش والایی دارد که فانوس حرکت کشتیبانان فردا می تواند باشد .

در ودیوار سخن می گویند و سرفصلی برای ایده پردازی می شوند . ایده ای که خوراک اندیشه است واندیشه محور حرکت و پویایی . نگاه به اطراف نگاه مجرد نیست ، نگاهی به عمق خرد و تعقل . نگاهی است که روزها و ماه ها مهمان ذهن خواهد بود .

نگاهی است که چراها و چه بایدها و چه کردها را در کام اندیشه می نشاند و ذهن را دعوت به طراحی بومی می نماید واین طراحی و ارائه طریق یعنی جامه ی عمل پو شیدن به مهمترین رویکرد شورایی .

هرگامی که در عرصی باغ موزه دفاع مقدس برمی داشتیم نا خود آگاه زبان به تحسین مدیران مؤسسه می گشودیم و سخن دکتر مهدی حمیدی شیرازی را ورد زبان می ساختیم : « که گر فرزند باید ، باید این سان »

 

از روزی که  شادروان (دکتر احمد ملکی  ) مهمانان را در هتل زاگرس خوانسار گرد آورده بود تا نشاط و سرور  خود را از سرمایه گذاری انسانیش در قالب خانه ی کودک ونوجوان به  نمایش بگذارد  چند ماهی بیشتر نگذشته است .

او  با دیدن  رخسار خندان و با محبت دوستداران نیک اندیش  ،  اشک شوق بر چشمانش جاری می شد  و  با لحنی آمیخته با ادب و فرهنگ  ، کوچک و بزرگ  مدعوین را تکریم می نمود  . در آن جلسه ی  پاک و بی ریا اهل اندیشه و فکر درسهای بسیاری را می توانستند  از نوع (ایثار  و از خود گذشتگی - فرهنگ و ادب و اخلاق و فضیلت )   بیاموزند .

با شنیدن خبر  رحلت آن اندیشمند علمی بر آن شدیم تا  برای تکریم مکرمت های اخلاقیش در مجلس ختم  آن مرحوم شرکت نماییم  قدم  بر آستان مسجد نور تهران  گذاشتیم و لب را به فاتحه گشودیم . جایی برای نشستن نبود و اگر هم جایی پیدا می شد دوستدارانش دوست داشتند به احترام او بایستند .تا عامل به بخشی از سکنات روحی آن استاد مبرز علم حقوق و اخلاق باشند .

برای پیوند روحی وارتباط معنوی به یادش نوشتیم :

هُوَ الحَیّ الّذی لا یموت

ازخاطر دل ها نرود یاد تو هرگز     ای آنکه به نیکی همه جا ورد زبانی

خوشا آنان که با عزّت ز گیتی                  بساط خویش برچیدند و رفتند

پرواز روح سبکبال و متعالی فرهیختة علمی و نیکوکارِ ارجمند حاج احمد ملکی  از آشیان جسم و جان از خاک رهیده اش ، موجبات مرور خاطرات نه چندان دورِ همراهی و مصاحبت با او در افتتاح بنیاد پر افتخار « خانة کودک و نوجوان » را فراهم نمود .

آن آموزگار آموزندگان ِ اخلاق و فضائل ِ انسانی که سلوک و رفتارِ و متواضعانه اش مصداقی از منش اسلامی و انسانیش بود . به غرض و هدف آفرینش خود که به تکامل رساندن ابعاد وجودی و خدادیش بود ، رسید و با افکار خیر اندیشانه اش خیر دنیا و آخرت را از آن خود ساخت  و اکنون با  ره توشة علم وعمل صالح ، از ظرفیت های ایجادی و وجودی خود در سرای باقی بهره می برد . این نیک  فرجامی  را  به  خاندان معظّم «   ملکی » و وابستگان حسبی و نسبی ایشان تبریک گفته و بی بهره ماندن از موء انست دنیوی او را تسلیت عرض می نماییم .

امید است  مغفرت  بیکران حضرت حق مشمول آن بندة صالح  گردیده  و صبر در فراق موجبات اجر جزیل را برای بازماندگان فراهم نماید .