روز جمعه بیست و دوم خرداد ماه با حضور مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری « دکتر اللهیاری » از توانمندیهای شهرستان در زمینه ی گردشگری و میراث فرهنگی بازدید به عمل آمد و در جهت بررسی حفظ و حراست و شناسایی و بهره وری بیشتر جلسه ای با حضور مسئولین شهرستان « نماینده ی مردم در مجلس شورای اسلامی - فرماندار - رئیس شورای اسلامی شهر – بخشدار – معاون فرماندار – شهردار – رییس اداره اوقاف و امورخیریه » تشکیل گردید .
در این جلسه مدیر کل میراث فرهنگی استان ، خوانسار را سرزمین علم و فرهنگ دانستند و خوانسار را دیاری با پیشینه ای تاریخی و باستانی دانستند که در دوره ی اسلامی پایگاه تمدن و مذهب بوده است .
در این جلسه مسئولین اظهار داشتند :
نگین سبز ایران که با استقبال گردشگران مواجه گردیده است و گردشگران با اشتیاق به شهرستان وارد می شوند برای نگهداشت آنان در شهرستان لازم است کارشناسان بخش گردشگری برنامه های بیشتری را طراحی و اجرا نمایند .
خوانسار به گذشته پرافتخارش می نازد که باید در معرفی نمادهای فرهنگی و مذهبی اش تلاش بیشتری شود .
با توجه به شناسایی عرصه های تاریخی در « ویست - رحمت اباد - دوشخراط و منطقه ی باغکل » ترتیبی اتخاذ شود تا با کاوشهای علمی و باستان شنا سی ، احداث سایت موزه در دستور کار قرار گیرد .
با تکمیل و تجهیز خانه ی ابهری ؛ علاوه برتأمین فضای اداری ، محلی در اختیار صنعتگران صنایع دستی قرار گیرد تا گردشگران علاوه بربازدید از خانه ی مذکور که از معماری خاصی برخوردار است با فعالیت صنعتگران صنایع قدیمی آشنا شوند .
برای نوسازی بازار قدیم با توجه به تهیه نقشه و طرح که در شهرداری موجود است با همکاری و مشارکت و تعامل شهرداری و میراث فرهنگی و اوقاف اقدام شود .
با توجه به اینکه بیست و هشت اثر میراثی در خوانسار به ثبت رسیده است و اکثر آنها از بناهای مردمی و مالک خصوصی می باشد « حبیبی _ سلطانی - احمدی – یاسینی و » لازم است با راهنمایی و تغذیه فکر و اندیشه و تخصیص اعتبارات و تسهیلات وامی برای پذیرش گردشگران بهسازی شوند .
بناهایی که در روستاها بافت میراثی دارند برای بهسازی می توانند تا صد میلیون تسهیلات چهار درصد دریافت نمایند .
با توجه به فعالیت کارگاه سبد بافی در منطقه ی ویست که برای سی نفر ایجاد اشتغال نموده است و در صورت تامین نیازهای اولیه کارگاهی می تواند افراد بیشتری را تحت پوشش قرار دهد حمایت های لازم به عمل آید .
در استان اصفهان دو شهرستان « نطنز و کاشان » اداره ی میراث فرهنگی دارند و در بیست و دو شهرستان نمایندگی میراث فرهنگی فعالیت می کنند که در شهرستان خوانسار هم نمایندگی میراث فرهنگی دایر می باشد که امیدواریم در آینده تعدادی از نمایندگی ها به اداره تبدیل شوند .
در خوانسار مواریث فرهنگی بی نظیری وجود دارد که می بایست در جهت ثبت آنها اقدام شود از جمله « تونل سبزخوانسار – گویش خوانسار ی - تعزیه ی قودجان - قالی ویستی و ... »
در سفر ریاست جمهوری سرفصل های اعتباراتی خوبی پیش بینی شده است که امیدواریم با اختصاص آنها گامهای موثری در ترمیم و بازسازی بناهای تاریخی فرهنگی برداشته شود .
باتوجه به استقبال بخش خصوصی در جهت ایجاد موزه ی فرهنگی ، لازم است مساعدتهای لازم از سوی کارشناسان امر به عمل آید .
برخی از بناهای فرهنگی تاریخی شهرستان که ثبت میراثی شده اند « تیمچه ی حقیقت - ساختمان صولت الملک - کاروانسرای بازار بالا و... » در اثر بی توجهی مخروبه شده اند که امروزه به عنوان معضل شهری به شمار می آیند که لازم است با طی مراحل قانونی تکلیف آن ها روشن شود .