تو را من چشم در راهم

بر داشتها و یادداشت ها - خاطرات - اشعار - دل نوشته ها و ...

تو را من چشم در راهم

بر داشتها و یادداشت ها - خاطرات - اشعار - دل نوشته ها و ...

تو را من چشم در راهم

نوشته ها سکوتی ماندگارند

طبقه بندی موضوعی

به نام خدا

عاشورا صحنه کامل از زندگی اسلامی یک انسان است

 رهبر معظّم «مدظله العالی»

مردم فهیم و سوگواران با معرفت حسینی

در ایامی که عزت و عظمت اسلام ناب محمدی(ص) تلألو و درخشندگی خاصی دارد و اعتقاد بر انتظار ظهور خورشید عدالت از پشت ابرهای جهل و ظلمت ، بیش از پیش ظهور و بروز دارد . برآن شدیم تا گوشه ای از نقطه نظرات گروهی از مردم شریعتمدار و حسینی که حاصل خردِ جمعی در ارتباط با مفاهیم بلندِ عاشورایی است . در قالب کلمات و جملات نارسا به شرف عرض رسانده امید است با پیروی از حدیث (کُلکُم راع و کُلکُم مَسئول عن رَعیّته) به اندازه (لا یکلف ا... نفساً الاّ وسعها ) به تکلیف خود عمل کنیم.

 رهبر فرزانه ی انقلاب می فرمایند : - « عاشورا یک حادثه نیست ، یک فرهنگ است » - بر این اساس امت سربلندِ پیرو امامت باید گم کرده های خود را در فرهنگ عاشورا جستجو کنند . زیرا اساس تحوّل جامعة انسانی ؛ تحول فرهنگ و اندیشة آحاد جامعه است .

با طلیعة محرم مدرسة عاشورا به روی همة اقشار جامعه گشوده می شود و هر فردی می تواند تا فارغ التحصیلی در این مکتب کسب کمالات کند . علی اصغرهای سه ماهه تا حبیب ابن مظاهرهای سالخورده دعوت نامه دریافت می کنند تا باعشق و علاقه و با دلی عطشناک ِ معارف الهی در آن حضور یابند و یک شبه ره صد ساله بروند .

ظرفیت های استثنایی ماه محرم برای بنیان نهادن پایه های زندگی شرافتمندانه بیشمار است و ارادتمندی مردم شریف و متدین «خوانسار» به ساحت مقدس اهل بیت « ع»نعمتی از نعمت های الهی است که جایگزین ندارد و بر پیشکسوتان حسینی فرض است که پرچمی را که از پدران دست به دست به دست آنان رسیده است با تعلیم بایدها و نبایدها به دست آینده سازان بسپارند. سپردن امور به نوجوانان و جوانان هیئتی، در حد توان و تمایل آنان یادآور این ضرورت است که آنان را در برپایی این عظمت الهی به هر طریقی می شود سهیم سازیم و اگر قرار است پرده ای نصب شود ، به دست آنان و با نظر آنان نصب شود تا شور حسینی نهفته در دل فرزندان که در این روزها و شب ها شاهد آن هستیم تظاهر کند و عشق به راه و آرمان سید الشهدا« ع» که در دلهایشان آشیان کرده است به ظهور و بروز برسد.

نذورات و هدایای مراسم حسینی که حد و مرزی برای آن نمی توان تعیین کرد و شیفتگان آستان حسینی با دست و دل بازی در این جهت آمادگی هرگونه ایثار و بذل را دارند باید علاوه بر حفظ سنت های پسندیده نیاکان به سمت و سوی وسایل تبلیغاتی روزآمد هدایت شود و در پاسخگویی به چرائی اهداف مقدس این نهضت الهی از وسائل سمعی و بصری و ارتباط جمعی استفاده شود و زمینه های لازم برای حضور مطالب در فضاهای مجازی با ترغیب جوانان و تمهید مقدمات در جنب فعالیت های هیئتی فراهم گردد و هر هیئتی که پرچمی به عشق حضرت سید الشهدا« ع» بر افراشته است از رسالت جهانی خود غافل نشود و کانونی برای انتشار داشته ها و آموزه های حسینی در طول سال فراهم نماید تا بدینوسیله با دریافت نظرات عالمان دینی و مراجع عظام؛ همراه با سوگ و اشک عاشورا به برجسته نمایی (پیام، عرفان، حماسه، شور و ... ) حسینی پرداخته و عزّت اسلام شیعی به جهان ابلاغ گردد.

انتخاب آگاهانة حضرت سید الشهدا« ع» که بنا به فرمودة جد بزرگوارشان :«اخرج الی العراق ان الله شاء ان یراک قتیلا... » این راه را برگزیدند . بر محبّان آل ا.. لازم است که با وضوح و تجلّی این مشیت الهی اندیشه پروری کنند تا روشن ضمیران اهل بینش و بصیرت بدانند راهی را که حضرت امام حسین« ع»قدم در آن نهاد از روی آگاهی بود و در تقدیر الهی چنین رقم خورده بود که مکتب تشیع علاوه بر پشتوانه غدیر، پشتوانه ای از جنس شهادت داشته باشد و در قلوب مؤمنین حرارتی وارد شود که تا ابد به سردی میل نکند. « قالَ رَسُولُ اللّهِ صلّى اللّه علیه و آله :اِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ علیه السّلام حَرارَةً فى قُلُوبِ الْمُؤ منینَ لا تَبْرَدُ اَبَداً ».

یکی از بزرگان کشوری در مراسم ختم مداح و ذاکر اهل بیت «حاج آقا رضا انصاریان » گفته بودند: مگر خوانسار کجاست ؟ که پرورش یافتگانش از جاهای دیگر برتری های معنوی خاصی دارند. آن عالِمش که با رکوع و سجود و قنوتش اشک ابرها را جاری می سازد و این هم مداحش که بی پیرایه و به دور از آرایه های مداحی لب به مدح و مرثیه که می گشاید، اشک عالمیان را جاری می سازد و در فراقش کوچه و بازار و خیابان به ناله می افتند.

تنها پاسخی که به این سؤال می توان داد، محرم و عاشورای خوانسار است. فرزندی که با تُربت حسینی کامش برداشته می شود و اشکش با اشک حسینیِ مادرش فرو می نشیند و با نام حسین شیره جانش را بر کام طفل خود می نشاند و از طفولیت پای منبر و روضه حسینی می بالد و در نوجوانی و جوانی علمدار عاشورا می گردد. انتظاری جز این نیست که پرورش یافتگانش دست در دستان علمدار بی دست نینوا دهند و با تمسک به علمداری که مفتاح فتوح هر قفل بسته ای است قفلهای بستة زندگی را بگشایند.

به روح و روان حضرت امام«ره» درود محمدی« ص» باید فرستاد که در یک جمله هر آنچه را گفتنی بود گفتند: «ما هرچه داریم از محرم است» اگر تعداد هیآت مذهبی قبل از انقلاب محدود و انگشت شمار بود. امروز الحمد لله در سایه برپایی نظام مقدس جمهوری اسلامی و به برکت خون شهدا که در مکتب آموزگار بزرگ شهادت درس آموختند هیآت مذهبی افزایش کیفی و کمی یافته است و در فرهنگ سازی جامعه نقش اساسی و حیاتی دارند که این تحول را باید قدر بدانیم.

زمان آن رسیده است که در جهت تعظیم شعائر اسلامی و برای نمایش وحدت و شکوه و عظمت دستگاه اباعبدا... الحسین« ع» ، با تعیین زمان و مکانی مناسب حداقل در یک نیمروز ِدهه اول عاشورا تمامی ارادتمندان و دسته جات عزاداری شهرستان ولایتمدار و شهید پرور خوانسار تجمع جمعی داشته باشند و با این گردهمایی چشم دشمنان شیعه را تیره و تار نمایند.

تقید و تعهد شرعی و اخلاقی دست اندرکاران هیآت مذهبی را در جهت صرف هدایا و نذورات مطابق نیّات اهدا کنندگان قابل تمجید و تکریم است ولیکن از هدایت و روشنفکری افکار برای سمت و سو بخشیدن نذورات و تعیین اولویت های حسینی ، از جمله طرح های فرهنگی و هنری سهیم در ابلاغ پیام عاشورا : ( تربیت مادحین و ذاکرین – تدوین طراحی چاپ و نشر و تکثیر و توزیع محصولات فرهنگی – برگزاری محافل شعر و ادب – معرفی چهره های برتر عاشورایی – ترغیب به حضور فرهنگی جوانان شیعی در فضاهای مجازی – تشکیل دفاتر مشاوره در جنب هیآت مذهبی و ... ) نباید غافل شد.

خادم اباعبدا.. مهمانداری صبور و با ادب اجتماعی خواهد بود و آنچه را از آداب سفره است باید به جا آورد . سلامت و نظافت و بهداشت و گوارایی را برصفحات گستردة اطعام حسینی باید به عینه مشاهده نمود .صفا و یکرنگی حاکم بر سفره های حسینی را قدر بدانیم و اصل عدم تبعیض و تفریق بین انسانها را در حاشیة زیبای این سفره ها به تماشا بنشینیم و بدانیم هر فردی با هر قومیت ونژاد و شکل و قیافه ای مهمان خامس آل عبا« ع» است . و غنی و فقیر ، مهمان بزم محبتی هستند که در کنار یکدیگر زانو زده و مهمان ساقی عطشان کربلا هستند .

شور حسینی در فطرت انسان ها ودیعه ای خدادادی است و نوجوانان و جوانان بخواهیم یا نخواهیم در مجالس حسینی شرکت می کنند و نیاز چندانی به ایجاد جاذبه های تصنّعی ندارند ، مهم خوراک فکری و معنوی است که برای آنان تدارک دیده می شود و دقت و حساسیت در تهیه و تدوین برنامه های هر هیئت ، مسئولیتی بر دوش دست اندرکاران است که باید در پیشگاه الهی به پاداش و کیفر آن بیاندیشند. زیرا باری بهر جهت نمی توان به خاطر سنگینی بار مسئولیت شانه از زیر آن خالی کرد یا بدون تأمّل شانه به زیر آن داد.

مداحان و منبریانی که از شهرستانهای دیگر دعوت به وعظ و مدح می شوند باید جلسات مشترک روزانه با امنای هیئت داشته باشند و با همفکری و دریافت زمینه های موجود در شهرستان ، در مدح و موعظه نکات قابل توجه را مطرح و مد نظر داشته باشند و در جهت اهداف بلند چهارده نور مقدس« ع» منادی اعتقادات – اخلاقیات و احکام شریعت محمدی« ص» باشند و همة برپاکنندگان خیمة حسینی با امر به معروف و نهی از منکر و اقامة نماز و ... عامل به اصول و فروع دین با لحاظ جمیع جهات باشیم.

اسوه و الگوی بانوان شیعی - حضرت زینب کبری« س» - بار عظیم و سنگین رسالت و ابلاغ عاشورا را بر دوش کشید تا درس آموز پیروان صدیقش باشد . در روزگاران ما این وظیفه بر دوش جمع شیعیان ، بخصوص بانوان غیرتمند و پیروان واقعی حضرات معصومین« ع» قرار دارد و بانوان ایرانی با جایگاه ارزشی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دست آورده اند می توانند نقشی فعال در ابلاغ پیام و آموزه های حسینی داشته باشند و در برپایی خیمه های حسینی - « مخصوص و ویژه بانوان » - ضرورتی است که با طرح و برنامه دقیق می تواند آثار مثبت و خیر کثیری با خود داشته باشد.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی