در تقویم نظام مقدس جمهوری اسلامی نهم اردیبهشت ماه به نام روز شوراها نامگذاری شده است که حکایت از تحقق یکی از خواسته های مشروع ملت سربلند ایران تحت تعالیم شریعت مقدس حضرت خاتم الانبیاء (ص) دارد.
خوانسار شهری است که مکتب تشیّع در آن بالیده و پویایی مرجعیت شیعه این دیار در همه ادوار و زمان ها زبانزد خاص و عام است و از این جهت می توان اذعان داشت که بسترهای فرهنگی لازم را جهت استقرار نهاد مردمی شورا دارا بوده و از دوره اول تا دوره چهارم، شهروندان این دیار پر از نعمت و موهبت با در نظر داشتن اقتضائات زمان و دوره تصدی، از بین علاقمندان به خدمت بهترین ها را برگزیدند و با حمایت و پشتیبانی های فکری و معنوی در طول خدمت همراه و همگام آنان بوده و با پایان یافتن دوره قدردان برنامه ریزی ها و طرح های اجرایی آنان بوده اند.
بنا به مقتضیات دوره ؛ اعضای شورای دوره چهارم از سوی مردم چنان انتخاب شده اند که پاسخگوی نیازهای مردم در حیطه مسئولیتی خود باشند و با افزایش تعداد اعضای شورا از پنج نفر به هفت نفر و ترکیب متنوع آن روح امید و نشاط را به جامعه فرهیخته شهر ارزانی داشته اند که به حق می توان گفت رشته هایی از افکار و اقشار مختلف مردم در شورا حضور داشته و با نگرش جامع به نیاز های طبقات مختلف سعی در برنامه ریزی برای تحقق آرمان های دور و نزدیک ولی نعمتان خود دارد.
شورای اسلامی دوره چهارم در ابتدای شروع به کار به منظور تحصیل خواسته ها و نیازهای شهروندان جلسات متعددی با گروه های مختلف تشکیل داد که با توجه به ماهیت عملکردی شورا استمرار این جلسات در دستور کار شورا قرار دارد و خود را نیازمند دریافت ابتکارات و خلاقیت های فکری شهروندان فهیم می داند.
انتخاب شهردار به عنوان یکی از مسئولین تأثیرگذار در امورات مردم، گام مهمی بود که با نظرسنجی و تکیه بر افکار عمومی، شاخص ترین فردی که مورد اعتماد و عنایت مردم بود انتخاب گردید که با پشتوانه ارادت و محبت ورزی و با عشق و علاقه به صورت شبانه روزی و با مدیریت صحیح خادم مردم هستند و با تشکیل جلسات مشترک و ارتباط جمعی و فردی اعضای شورا با ایشان، سرعت و دقت در کار را افزایش داده و سعی در تقویت اعتماد مردم و مسئولین شده است.
اگر برای انجام یک فعالیت : « عمرانی، اجتماعی، اقتصادی ،فرهنگی ، و ... » سه مرحله ( برنامه ریزی وطراحی – اجرا – نظارت ) قائل باشیم . شورای اسلامی شهرخوانسار بنا بر وظایفی که در قوانین دیده شده است . در شروع و پایان فعالیتهای :« عمرانی، اجتماعی، اقتصادی ،فرهنگی ، و ... » حضور پر رنگی برای خود قائل است و در مرحله ی میانی که اجرای برنامه باشد حضوری بسیار کم رنگ خواهد داشت که برخی از شهروندان انتظار عملکرد اجرایی از شوراها دارند که می تواند ارزیابی آنان را دچار آسیب نماید .
شورای اسلامی شهر خوانسار با چنین دیدگاهی به عنوان نماینده مردم چشم بیدار آنان خواهد بود و برای خود در تمامی مسائل شهری جایگاهی برای برنامه ریزی و ارائه طرح و نظارت براجرا قائل است که تا کنون قدمهای مثبتی در این زمینه برداشته است .